В тези 7 дни, с едно непрекъснато покачване на бройките

...
 В тези 7 дни, с едно непрекъснато покачване на бройките
Коментари Харесай

Тонев: Е-направленията достигат стабилно ниво, издадени са над 1 милион за седмица -

  " В тези 7 дни, с едно непрестанно повишаване на бройките електронни документи, считаме, че сме достигнали едно устойчиво равнище, издадени са 1 126 732 електронни посоки, заяви по Българска национална телевизия ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доцент Антон Тонев и увери, че " оттук нататък случаите на противоречие ще понижават до миг, в който ще изчезнат изцяло ".

По думите на Тонев един от изпълнителите - частна компания, би трябвало да промени софтуера си, тъй че да няма повече такива недостатъци.

Той поясни, че сега Министерство на здравеопазването и " Информационно обслужване ", " която е шапката на всички тези промени за въвеждане на електронното опазване на здравето ", нямат подобен вид договорни връзки, върху които да стъпят и да изискат някакво санкциониране.

" Става въпрос за връзки сред лекари и софтуерна компания, в които ние не сме страна ", сподели шефът на здравната комисия и посочи, че ще бъдат препоръчани законови промени.

" Първата част от тези законови промени ще бъдат една рамка от условия, които всеки, който желае да предлага софтуерни услуги, би трябвало да вземе - тук приказваме за избран запас от хора, избран брой ъпдейти и други механически елементи, които ще бъдат препоръчани от Министерство на здравеопазването. С това ще наложим и наказания при липса на 100% успеваемост на предлаганите софтуерни артикули ", сподели доктор Тонев и уточни, че глобите ще са финансови - % от оборота.

Подготвят се и група от промени, които ще визират и понижаване на административната тежест за общопрактикуващите лекари, заяви той.

" От една страна, вървим към изгубване на хартията, което неизбежно ще се случи. От друга страна, вършим разбор какъв брой време прекарва един персонален доктор тъкмо до пациента, преглеждайки го, и какъв брой време би трябвало да отдели, обективизирайки своя обзор, надлежно да може да отговори и на бъдещите инспекции ", сподели доктор Тонев.

При въвеждането на новите електронни услуги всеки отделен модул започва единствено откакто са покрити и критериите за отбрана, акцентира шефът на здравната комисия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР